Peste 90 de tone de deșeuri, adunate de pe drumurile județene din Bihor

În primele șase luni ale anului 2022 au fost strânse 92,5 tone de deșeuri în Bihor de pe marginea drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun. În urma sortării deșeurilor strânse din aceste zone, a reieșit o cantitate de 86,5 tone de deșeuri reciclabile și 6 tone de deșeuri reziduale. Printre deșeurile reciclabile se numără ambalajele de sticlă, ambalajele de PET, plastice, ambalajele de aluminiu, hârtie și carton.

Aceste activități de salubrizare se desfășoară pe baza unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și firma BENE Internațional, aprobat prin Hotărârea 224 din 16 septembrie 2021.

În 2021, din octombrie până la finalul anului, cantitatea totală de deșeuri colectată de pe marginea drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun a fost de 62,5 tone.

Firma colectează, transportă, sortează și valorifică/ neutralizează deșeurile cu titlu gratuit. În cazul deșeurilor reziduale, contravaloarea depozitării este achitată de către Consiliul Județean Bihor.

Protocolul vizează și zonele de picnic și cele turistice aflate pe domeniul public sau privat al Județului Bihor. Acesta a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

Alte știri