Peșterile Meziad și Farcu se redeschid sâmbătă, 6 iunie

Două dintre cele mai vizitate atracţii turistice ale judeţului Bihor şi ale destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului, peştera Meziad şi peştera cu cristale din mina Farcu, se redeschid pentru vizitatori de sâmbătă, 6 iunie, a anunţat miercuri, administratorul peşterilor, Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor.

Potrivit comunicatului CAPDD, cele două obiective turistice vor fi din nou deschise vizitatorilor începând de sâmbătă, 6 iunie 2020, ora 11,00, cu respectarea normelor sanitare impuse de lege.

Turiştii şi personalul peşterilor trebuie să ştie că vizitarea peşterilor se va face în grupuri restrânse, cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie, în spaţiul adiacent peşterii, în interiorul caselor de bilete şi în peşteri, păstrându-se distanţa minimă de siguranţă, de 2 metri, între turişti şi faţă de personalul angajat. De asemenea, nu este permis accesul în subteran persoanelor cu probleme respiratorii (tuse, strănut etc).

C.A.P.D.D. Bihor asigură vizitatorilor produse dezinfectante, atât la casele de bilete cât şi în punctele de acces, respectiv de ieşire, ale celor două trasee din peşteri. Turiştii sunt ferm sfătuiţi să folosească aceste substanţe, atât la intrare, cât şi la ieşire. Pe parcursul întregii zile, balustradele şi toate celelalte elemente instalate pentru siguranţa turiştilor vor fi dezinfectate de mai multe ori.

Deoarece vizitarea peşterilor se va face în grupuri mici, în vederea reducerii timpului de aşteptare şi pentru evitarea aglomeraţiei în zonele de intrare, C.A.P.D.D. Bihor le recomandă insistent vizitatorilor să îşi programeze vizita, prin e-mail la: rezervari.pesteri@gmail.com, specificând numărul de persoane, data şi ora la care este preconizată sosirea, plus un număr de telefon/contact. Turiştii vor fi contactaţi, în vederea confirmării programării făcute, în maxim 24 de ore.

În luna iunie 2020, peşterile sunt deschise pentru vizitatori: luni şi marţi, între orele 11,00 – 14,00; miercuri, joi şi vineri, între orele 11,00 şi 16,00; sâmbăta şi duminica, precum şi în zilele de sărbători legale, în intervalul 11,00 – 17,00.

Alte știri