Peștii din Peța au murit după ce pârâul a fost infectat cu ape menajere. CAO trebuie sa plătească!

Apele Române Crișuri primeau duminică, 31 martie, o sesizare de poluare pe pârâul Peța, în zona Prima din cartierul orădean Nufărul. A venit din partea Gărzii de Mediu Bihor

Echipa de la Apele Române a constatat la fața locului mortalitate piscicolă, precum și o culoare închisă pe luciul apei. S-au prelevat trei probe de apă, prima din zona conductei pluviale, iar încă alte două din aval și din amonte de aceasta. De asemenea, angajații Apele Române Crișuri au recoltat din Peța 150 de kg de pești morți care au fost predați spre incinerare unei firme de specialitate.

„Întrucât rețelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră și cele pluviale sunt administrate de către Compania de Apă Oradea (CAO), inspectorii ABA Crișuri au stabilit următoarele măsuri administrative: CAO va identifica soluția tehnică privind prevenirea evacuărilor de ape uzate menajere prin conducta de descărcare a apelor pluviale de pe malul stâng al pârâului Peța. CAO va întocmi un grafic de urmărire permanentă a conductei de evacuare a apelor pluviale în vederea prevenirii unei ploluări accidentale. CAO va achita devizul de cheltuieli în valoare de 8.492,95 de lei aferent intervenției la poluare”, afirmă Apele Române Crișuri pe pagina de Facebook.

Distribuie informația
Alte știri