Petre Daea revine la cârma Ministerului Agriculturii

Liderii PSD au votat în unanimitate, în ședința Consiliului Politic Național, pentru propunerea lui Petre Daea la ministerul Agriculturii.

„Am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă şi un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au agricultorii şi fermierii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Mă bucur că toţi colegii – a fost ca pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României. Cu această nominalizare vom merge la premier, după care cunoaşteţi procedurile”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Petre Daea a mai fost ministru în cabinetele lui Adrian Năstase, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă. În prezent, Petre Daea este membru al Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Marţi, 28 iunie, Adrian Chesnoiu, fostul ministru al agriculturii, a rămas fără imunitate parlamentară, după ce deputații au votat pentru ridicarea imunității a deputatului PSD, care este acuzat de abuz în serviciu.

Alte știri