PFA-urile și Întreprinderile individuale sunt vizate de aplicarea unei noi legi. Termenul limită se apropie

Miercuri, 16 ianuarie, e ultima zi în care persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale trebuie să solicite către ONRC înregistrarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitare.
Asta ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016.

Potrivit acestui act normativ, un PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult cinci clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, în timp ce o întreprindere individuală poate avea cel mult zece. De asemenea, un PFA poate desfășura activitățile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult trei persoane angajate cu contracte individuale de muncă, iar o întreprindere individuală poate avea cel mult opt salariați, în aceleași condiții legale.

Modificarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate și emiterea noilor certificate de înregistrare se realizează, în baza cererii adresate oficiului registrului comerțului competent, cu titlu gratuit.

După data de 16 ianuarie, Oficiul Registrului Comerţului va radia, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri