Pianistul Alexei Nabioulin, invitatul Filarmonicii de Stat din Oradea

Sala de concerte „Enescu-Bartók” va oferi melomanilor din Oradea joi, 17 octombrie, de la ora 19, un concert simfonic cu lucrari apartinand generatiei romantice.

În deschiderea evenimentului din această seară, de la ora 19.00, melomanilor le este propus spre audiere „Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în Si bemol major”, op. 83, de Johannes Brahms. Este una dintre cele mai complexe lucrări ale literaturii pianistice concertante, nu numai din punct de vedere tehnic, dar şi prin faptul că necesită o înţelegere profundă a stilului matur brahmsian. În cea de-a doua parte a concertului va fi prezentată „Simfonia în re minor”, de César Franck. Aceasta face parte din lucrările compuse în ultima perioadă a vieţii compozitorului, fiind cea mai populară dintre acestea.

La pupitru se va afla maestrul Alpaslan Ertüngealp, din Turcia. E stabilit în Ungaria de peste treizeci de ani, fiind fondatorul şi directorul artistic al Cursurilor Internaţionale de Măiestrie în Dirijat de la Szolnok. Invitatul serii este pianistul Alexei Nabioulin, considerat în Rusia drept unul dintre pianiştii reprezentativi ai momentului.

Distribuie informația
Alte știri