Pianistul Thurzo Zoltan: „Oradea poate deveni un oraş al recordurilor Guinness”

Pianistul orădean Thurzo Zoltan, deţinător al două titluri Guinness World Records, a anunţat, miercuri, intenţia de a doborî un nou record mondial din domeniul pianului, anume cel mai mare număr de bătăi pe o clapă într-un minut.

El vrea să depăşească recordul anterior de 824 bătăi pe o clapă într-un minut şi să ajungă la 850, chiar 860 de bătăi pe minut.

„Dacă voi doborî şi acest record – pentru care mă pregătesc, am ajutorul unui sponsor deosebit, prietenul Bene Lorand, care îmi va achiziţiona, în martie, un pian performant şi sper că voi reuşi – Oradea poate deveni un oraş al recordurilor Guinness”, a declarat pianistul, într-o conferinţă de presă.

Thurzo Zoltan a reuşit să se înscrie în Cartea Recordurilor cu concertul la cea mai mare altitudine pe Muntele Everest şi cu cel mai lung concert-maraton din lume, de 130 de ore.

Pianistul doreşte să îşi realizeze în Oradea şi pentru orădeni visul personal şi al bunicilor săi muzicieni, de a înfiinţa in urbea de pe Crisul Repede un muzeu al muzicii. Acesta ar urma să fie unul atipic, neconvenţional, care să cuprindă pe lângă documente de arhivă de o valoare deosebită, provenind din tezaurul familiei, şi o sală de concerte multifuncţională numită „Guiness Hall”.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri