Piațeta pietonală din zona pasajelor din Centrul Civic orădean prinde contur

Amenajarea peisagistică a spațiilor verzi din zona piațetei pietonale de deasupra pasajelor dă culoare Centrului Civic, schimbându-i înfățișarea într-un loc cu verdeață, arbori, plante perene și diverse specii de trandafiri.

Zona piațetei este spațiul de legătură pe traseul pietonal cuprins între Piața Unirii – strada Vasile Alecsandri – Parc 22 Decembrie și Cetatea Oradea.

Privirea trecătorilor se va putea bucura de frumusețea cireșilor japonezi, mestecenilor aurii, magnoliilor, a tufelor de lavandă, crinilor de vară și a feluritelor specii de trandafiri. În total s-au plantat 127 de arbori, 520 de plante perene și 400 de trandafiri.

O suprafață de aproximativ 5000 mp a fost însămânțată cu gazon, toate suprafețele având sistem de irigație automatizat. 

Pasajele din Centrul Civic au fost deschise circulației la finalul lunii decembrie, iar în acestă primăvară s-au desfășurat lucrările de  amenajare a terenului de la suprafață, a spațiilor verzi și a celorlalte elemente de peisagistică.

În ceea ce privește speciile arborilor, acestea sunt: arțar (acer platanoides),  mesteacăn argintiu (Betula pendula), tei (Tilia),  arbore de gumă (Liquidambar), păr decorativ (Pyrus chanticleear), cireș japonez (Prunus  serrulata Kanzan), stejar (Quercus robur), arborele de mătase (Albitzia), magnolie roz (Magnolia soulageana). Plantele perene sunt reprezentate de lavandă, crin de vară, iarbă decorativă, caprifoi târâtor.

Cei 400 de trandafiri completează într-un mod plăcut amenajarea peisagistică, aceștia fiind de mai multe soiuri: „Leonardo  da Vinci” – cu o înflorire abundentă și un parfum discret, „Garden princess Marie Jozé” – cunoscut pentru florile mari și rezistența la boli, „Constance Mozart” – apreciat pentru frunzișul său bogat și pentru florile sale mari și parfumate, „Herzogin Christiana” – trandafirul cu flori pompon și creșterea stufoasă în poziție verticală și soiul Rozenfee

Distribuie informația
Alte știri