Piațeta situată deasupra parcării subterane din strada Independenței din Oradea va fi gata în vara acestui an

Pavarea piațetei situate deasupra parcării subterane din strada Independenței a ajuns la un stadiu de 60%. Zona publică are o suprafață de 7.500 mp și este pavată cu piatră naturală din granit auriu și cubeți de porfir.

De asemenea, stadiul lucrărilor de amenajare a întregii piațete a ajuns la 50%. finalizarea acestora fiind prevăzută în vara acestui an.

În acest moment se lucrează la montarea pavajelor și a bordurilor, la realizarea hidroizolației la jardiniere, la pregătirea stratului suport pentru șapa de la pavilionul expozițional (Corpul C1). La corpul C2, cel care va deservi punctul de informare turistică, un punct DIGI, dar și toaletele urmează să fie montat peretele  cortină și structura metalică pentru fațada de granit. La corpul C3, care va găzdui un spațiu comercial, structură metalică este deja realizată împreună cu instalația electrică aferentă, urmând compartimentarea spațiului și realizarea învelitorii.

Scopul acestui proiect este realizarea unui pol urban ca spațiu reprezentativ pentru orașul contemporan prin reinterpretarea în cheie modernă a stilului Art Nouveau – Secession, stil care definește identitatea culturală a Oradiei și care să îmbine arhitectura stilului secession al construcțiilor existente cu reinterpretarea în stil modern a elementelor decorative pentru clădirile de la suprafață ale acestei parcări.

Totodată, continuă lucrările și la zona de promenadă prevăzută cu spații verzi și cu acces terasat către râul Crișul Repede. Suprafața de 7.600 mp (inclusiv treptele ce coboară spre albia Crișului Repede) se plachează cu pavaj de piatră naturală din granit auriu și cubeţi de porfir, care sunt încadrate de borduri din granit auriu 20×15 cm, respectiv de rigole deschise din granit auriu.

În partea de est a piațetei, unde planșeul de beton al parcării nu permite plantarea pomilor, va fi o vegetație alcătuită din gazon (aproximativ 611 mp) şi arbuști plasați pe „lentile” de iarbă. Aceste „lentile” sunt, de fapt, ușoare denivelări organice curbilinii, lipsite de borduri, ce se nasc direct din planul de călcare.

Locul de odihnă va fi marcat de băncuțe cu jardinieră din bloc de granit auriu, cu șezut din lemn din stejar rindeluit şi lăcuit.

Distribuie informația
Alte știri