Pieton accidentat grav, pe trotuar, în Biharia

Foto: arhiva

Vineri, 18 decembrie a.c., la ora 05.30, pe D.N.19, în localitatea bihoreană Biharia, un bărbat de 34 de ani, din Chișlaz, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism înspre Oradea, la efectuarea unei manevre de depășire a unui autobuz care se deplasa în aceeași direcție, nu s-a asigurat din spate și a intrat în coliziune laterală cu o autoutilitară, condusă regulamentar de o femeie de 51 de ani, din Marghita.

După impact, conducătorul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției, a lovit poarta unui imobil și a accidentat o femeie de 36 de ani, din Biharia, care se deplasa pe trotuar, în calitate de pieton. Totodată, autoutilitara a fost proiectată în spatele autobuzului, condus de un bărbat de 52 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 52 de ani, care conducea autobuzul, prezenta o concentrație alcoolică de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului rutier, femeia de 36 de ani a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital, iar conducătorul autoturismului a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Distribuie informația
Alte știri