Piroman de 28 de ani, arestat în urma a 3 percheziții în Bihor și Satu Mare

Foto: arhiva

La data de 23 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Judțean Bihor au efectuat trei percheziții domiciliare, două în județul Bihor și una în județul Satu Mare, în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, în care sunt efectuate cercetări față de un bărbat de 28 de ani, din județul Maramureș, domiciliat fără forme legale în municipiul Oradea, județul Bihor, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Din cercetările efectuate a rezultat că, la data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 04.20, acesta ar fi  spart geamul unui autoturism, parcat pe o stradă din Oradea și, prin aruncarea unei substanțe inflamabile în interior, ar fi incendiat autoturismul, care a fost distrus total în urma incendiului.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a bărbatului, a fost identificat atât autoturismul folosit de acesta la comiterea faptei, cât și alte mijloace de probă.

Tot la data de 23 mai a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea bărbatului de 28 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al  Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În cursul zilei de 24 mai a.c., acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale. A fost retinut pentru 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și de cel al polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Totodată, s-a beneficiat de suportul analitic al Unității Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Oradea și de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri