Piromanii. Zeci de hectare de vegetatie au ars in minivacanta de 1 Mai

Foto: arhiva

În perioada 28 – 30 aprilie a.c., echipajele Staţiei de Pompieri Aleşd au desfășurat trei operațiuni de stingere a incendiilor provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Astfel, sâmbătă,  28 aprilie a.c., în jurul orei 16.40, pompierii Stației Aleșd au  fost mobilizați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pădure de pe raza localității Munteni, eveniment soldat cu arderea unei suprafețe de circa patru hectare litieră pădure de foioase.

În cursul nopții de duminică spre luni, 30 aprilie a.c., în jurul orei 00.50, echipajele aceleiași subunități au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la aceeași pădure, la o distanță de aproximativ 5 kilometri față de locul izbucnirii incendiului din data de 28 aprilie.

Timp de aproximativ șapte ore, pompierii militari au acţionat cu mijloace de primă intervenţie (bătătoare, lopeţi de cauciuc, vermorele cu apă și alte mijloace specifice unor astfel de intervenții) pentru stingerea focarelor de incendiu,  operaţiunea fiind deosebit de dificilă din cauza configurației terenului (pante abrupte, teren accidentat), vizibilității reduse și a lipsei surselor de apă.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars aproximativ 50 de hectare vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș.

Tot duminică, pompierii militari au localizat şi lichidat un incendiu izbucnit la o pădure de pe raza localităţii Ponoară, comuna Bratca, suprafață de litieră afectată fiind de aproximativ 15 hectare.

Distribuie informația
Alte știri