Pivot poliglot pentru echipa de handbal din Oradea. CSM a semnat cu un jucător maghiar de aproape 2 metri care vorbește 4 limbi

Márk István Kovács este noul pivot al echipei de handbal masculin CSM Oradea. Originar din Ungaria, acesta se află la primul angajament în România, anunță CSM Oradea.

Noul jucător al echipei orădene este născut pe parcursul anului calendaristic 1997, măsoară 1.98 metri și cântărește 101 kilograme. Ca un detaliu interesant legat de Kovács, el vorbește fluent în limbile engleză, germană și croată, pe lângă limba maternă.

În vârstă de 24 ani, originar din Budapesta, Kovács și-a început cariera la nivel profesionist în 2017, alături de Sport- 36 Komló, în primul eșalon maghiar. și a mai jucat la Dobova, în prima ligă a Sloveniei și  SBS Eger, în campionatul maghiar. Pe parcursul ultimului sezon, Márk a bifat 24 apariții și a înscris 29 goluri.

Noul jucător de la CSM Oradea a acumulat experiență de joc la nivel internațional, întrucât a evoluat în Cupa EHF la nivel de club. De asemenea, Kovacs a ocupat locul 5 cu naționala Ungariei la Campionatul Mondial U21, respectiv locul 10 la Campionatul European U20.

Foto: SBS-Eger férfi kézilabda csapat (Facebook)

Alte știri