Planuri de acțiune pentru toate scenariile posibile privind răspândirea noului coronavirus. Comunicat USR Bihor

Foto: start-up.ro

USR Bihor propune din nou Primăriei Municipiului Oradea să pregătească planuri de acțiune pentru toate scenariile posibile privind răspândirea noului coronavirus. Concret:

  1. Propunem Primăriei să pregătească un plan de redundanță pentru toate serviciile pe care le gestionează municipalitatea. Asta înseamnă un plan pentru asigurarea continuității serviciilor chiar și în cazul în care, de exemplu, jumătate din personal intră în izolare sau în carantină. În special pentru Termoficare și pentru OTL un astfel de plan este absolut necesar. Este nevoie, în această perioadă, de o suplimentare a mijloacelor de transport în comun și o creștere a frecvenței acestora, NU de o reducere.
  2. Propunem de asemenea ca Primăria să ia legătura cu toți furnizorii de utilități, de la apă și canal, până la salubritate și să le ceară un plan de asigurare a continuității serviciilor. Altfel spus, să pregătească un plan pentru scenariul pesimist, astfel încât restrângerea forței de muncă disponibile să nu afecteze continuitatea furnizării serviciilor.
  3. Propunem ca Primăria să reducă la minimum interacțiunea fizică dintre angajați și dintre angajați și public. Asta înseamnă că toate activitățile care pot fi făcute de-acasă să fie făcute de-acasă și toate serviciile care pot fi oferite online să fie oferite online. Primăria poate înjumătăți numărul angajaților dintr-un birou dacă aceștia vin la lucru în zile alternative. Oamenii nu trebuie purtați pe drumuri. Acolo unde este absolut necesar, trebuie să se programeze pe site sau telefonic astfel încât să nu existe niciodată aglomerație în punctele de relații cu publicul.
  4. Municipalitatea trebuie să se asigure că există o bună comunicare dintre Spitalul Municipal, Spitalul Județean și Comitetul pentru Situații de Urgență. De asemenea, trebuie să existe stocurile de medicamente și echipamente necesare plus o evaluare precisă a capacităților de preluare a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus. De asemenea, să pregătească spitalele desemnate pentru primirea cazurilor de coronavirus cu unități cu capacitate de triaj, izolare și tratament a cazurilor suspecte, probabile, și confirmate în spații hoteliere medicale dedicate cu circuite decuplate de fluxul medical comun. 
  5. Nu în ultimul rând, Municipalitatea trebuie să se asigure că în instituțiile din subordine sunt asigurate condiții pentru o igienă optimă. De la dispensere pentru dezinfectanți până la curățenie exemplară în spațiile comune și decongestionarea birourilor aglomerate, totul trebuie să fie conform recomandărilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

După cum știți, USR ia foarte în serios riscurile răspândirii noului coronavirus. Suntem singurul partid care a oprit acțiunile de campanie. Suntem primii care au spus explicit că în acest moment preocuparea tuturor instituțiilor și a actorilor politici trebuie să fie limitarea răspândirii COVID-19. Iar USR Bihor a propus încă de la începutul săptămânii un plan de acțiuni pentru pregătirea municipiului în fața unei eventuale creșteri a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. 

Alte știri