Planurile lui Bolojan pentru Aeroportul Oradea: parcare, linie de tramvai până în incintă, hotel, dar și extinderea terminalului de pasageri

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, un proiect menit să contribuie la dezvoltarea Aeroportului din Oradea.

„Vom propune la şedinţa ordinară de joi acest proiect pe ordinea de zi”, a declarat Ilie Bolojan.

Potrivit lui Bolojan se are în vedere racordarea aeroportului la sistemul de transport în comun, respectiv la linia de tramvai, proiect realizat de primărie; construirea unor hangare pentru service-ul aeronavelor, proiect realizat de aeroport, lângă terminalul cargo; o parcare supraterană în faţa aeroportului, ce va fi realizată de primărie; un hotel în imediata apropiere a aeroportului şi spaţii de alimentare publică, proiect ce va fi construit de CJ Bihor şi Aeroport.

În plus se va extinde actualul terminal al aeroportului care pe viitor ar urma să se încălzească din resursa geotermală.

„Lucrăm la documentaţie şi la depunerea unor proiecte pentru finanţare din fonduri europene, pe programul pentru aeroporturi. În câteva luni, sper să constataţi primele proiecte pe care le realizăm”, a declarat Bolojan.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri