Plata a 75% din salariu, asigurată până la 1 iunie pentru 900.000 de români în șomaj tehnic

Plata a 75% din salariu va fi asigurată până la 1 iunie, dau asigurare guvernantii. În plus, șomajul tehnic va fi prelungit și dincolo de această dată în cazul celor care lucrează pentru firmele rămase închise și după starea de urgență, din cauza restricțiilor impuse de autorități.

În această categorie sunt, de pildă, restaurantele. Tot executivul promite că le va plăti până la 45% din leafă celor pe care șefii îi cheamă înapoi din șomaj.

Cu doar câteva zile înainte de încetarea stării de urgență, premierul Ludovic Orban spune că șomajul tehnic este asigurat până la 1 iunie. Și chiar și după această dată, în anumite condiții.

Acum, aproape 900.000 de români sunt în șomaj tehnic și încasează cel mult 2.400 de lei pe lună, cât este indemnizația. Cei mai mulți lucrau în fabrici, comerț, hoteluri și restaurante, iar patronii lor cu greu pot estima când îi pot rechema la muncă.

Într-o situație mai gravă sunt 344.000 de oameni rămași fără loc de muncă. Lor li se adaugă 300.000 de români reveniți din străînătate, care și ei au nevoie de lucru, spune șeful Guvernului.

Sursa: stirileprotv.ro

Alte știri