Platformă gratuită cu ajutorul căreia elevii pot recupera materia pierdută din cauza pandemiei

Foto: Narada

Eevii din orice colț al țării se pot înscrie pe platformă, participa la cursuri și realiza teste pentru ca materia pierdută în pandemie să fie recuperată până la începutul noului an școlar.

La realizarea platformei, lansate de ONG-ul Narada, au lucrat peste 40 de profesori și 80 de voluntari și a presupus digitalizarea curriculum-ului școlar pentru clasele 0 – 8, la materiile (română, matematică, istorie şi geografie).

“Copiii pot fi înregistrați pe platformă atât de profesori, cât și de părinți. Vor descoperi o modalitate atractivă și modernă de învățare care permite accesarea în orice moment e nevoie – pentru studierea unor materiale sau lămuriri suplimentare din partea profesorilor. Nu în ultimul rând, Naradix premiază performanța.

Elevii cu cele mai bune rezultate vor vedea rodul muncii lor concretizat în premii: cărți, mingi, biciclete, console etc. Platforma lansată de Narada este însă o facilitate și pentru profesori, care vor putea face schimb de experiență cu alte cadre didactice prin intermediul webinariilor găzduite de Naradix”, se arată într-un comunicat remis Știrile PRO TV.

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării, anul trecut, 259.000 de copii nu au avut acces la cursurile online, din cauza lipsei tehnologiei necesare, a conectivității sau chiar a curentului electric.

Proiectul este susținut de cora, Starbucks, Global Vision și realizată în parteneriat cu Editura Didactică și Pedagogică.

Oricine se poate implica în acest proiect. Cu un SMS la 8845 cu textul „ELEV” sau prin plata cu cardul pe pagina campaniei, fiecare persoană se poate alătura mobilizării extraordinare inițiate de Narada.

Distribuie informația
Alte știri