Platforme modulare pentru colectarea selectivă a deșeurilor, curând în Oradea

Primăria Oradea are în curs de semnare cu firma S.C Lavitex Pod S.R.L contractul pentru achiziția unui număr de 11 platforme modulare pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în care orădenii vor putea să arunce separat deşeurile din sticlă, plastic şi hârtie.

Aceste platforme modulare de dimensiuni mari vor înlocui fostele containere de tip iglu și vor fi amplasate în mai multe zone cu densitate mare de blocuri din municipiu.

Fiecare din aceste platforme va avea trei containere: unul cu fantă albastră, pentru hârtie şi carton, unul cu fantă galbenă, pentru plastice şi metale, şi unul cu fantă verde, pentru sticle. Valoarea celor 11 platforme este este de 97.460 lei (fără TVA).

Plata aferentă achiziției acestor platforme va fi suportată de către operatorul de salubritate RER Vest, din cota de dezvoltare pentru realizarea de investiţii în sistemul de salubritate, în vederea reducerii cantităţii de deşeuri menajere. Dacă se vor observa rezultate în sensul creșterii volumului de deșeuri selective, urmează să fie achiziționate și alte astfel de platforme modulare.

Alte știri