Plimbarea cu mocănița între Crișcior și Brad, o călătorie prin tărâmuri magice ale Apusenilor

www.gohunedoara.com

Mocăniţa Crișcior – Brad circulă în perioada iulie-septembrie, între localităţile Crişcior şi Brad, la fiecare sfârşit de săptămână, iar călătorii au parte de priveliști naturale de vis.

Potrivit unui anunţ al companiei de cale ferată îngustă, postat pe site-ul societăţii, prima cursă a trenului tras de locomotiva cu abur a fost programată sâmbătă, 2 iulie, urmând ca mocăniţa că funcţioneze până pe 11 septembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică. Un bilet dus-întors pentru adulţi costă 25 de lei, iar unul pentru copii, 15 lei. Capacitatea maximă a trenului pe linie îngustă fiind de 100 de persoane.

Plecările sunt stabilite la orele 11,00, 13,00 şi 15,00 din gara Crişcior şi la orele 12,00, 14,00 şi 16,00 din gara Brad, pentru minim 20 de persoane. În situaţia în care nu se strâng 20 de călători, atunci cursa se anulează, iar programul de circulaţie a mocăniţei poate suferi modificări.

Mocănița străbate cei şapte kilometri ai traseului dintre localitățile Brad şi Crişcior, iar plimbarea durează aproximativ 45 de minute, pentru că bătrânul tren, vechi de mai bine de 100 de ani, circulă cu o viteză de circa 15 kilometri la oră.

Alte știri