PMO: Au început lucrările de reabilitare energetică la Spitalul Județean, finanțate din fonduri europene

Au început lucrările de reabilitare energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Oradea, urmând ca si Spitalul Municipal să intre în reabilitare în perioada următoare. 

Finanțarea lucrărilor se face din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor.

Valoarea totală aferentă proiectului reabilitării Spitalului Județean este de 37.149.515.73 lei, iar valoarea contractului privind execuția lucrărilor este de 30.323.373,17 lei fără TVA. Lucrările sunt efectuate în urma procedurii de licitație de către asocierea SC Drum Asfalt SRL, SC Nord Conforest SA, SC Trameco SA și SC Termoline SRL,  termenul de execuție a lucrărilor fiind 18 luni din data de 15 iulie 2020.

Corpurile vizate sunt Policlinica, construită în anul 1979, cu o arie construită desfășurată de 7.853 mp și suprafață utilă totală de 5.295,25 mp, şi cel al Spitalului, construit tot în anul 1979, cu aria construită desfășurată de 12.450 mp, iar suprafața utilă totală de 9.283,75 mp.

Reabilitarea termică a celor două spitale va cuprinde următoarele lucrări: reabilitarea termică a anvelopei clădirilor; reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație; reabilitarea sistemului de instalații sanitare; reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat; înlocuirea unor ascensoare cu ascensoare performante din punct de vedere energetic; echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii, ventilării.

Lucrările propuse atrag după sine și alte lucrări conexe, cum sunt reparații și refaceri.

Distribuie informația
Alte știri