PMO: Persoanele înscrise în Rabla Local mai pot semna contractele până la 29 decembrie, altfel pierd banii. Comunicat

Până la data de 29 decembrie 2023, persoanele înscrise în Programul „Casarea autovehiculelor uzate” (Rabla Local) trebuie să prezinte la Primărie documentele justificative și să semneze contractul de finanțare, în caz contrar vor pierde dreptul de încasarea a sprijinului financiar prevăzut prin programul Rabla Local.

Din cele 568 persoane înscrise în platforma AFM, numai 230 de persoane au semnat contractele de finanțare până la data de 12.12.2023. În consecință, un număr de 230 de persoane trebuie să semneze până la 29.12.2023 contractele de finanțare, în caz contrar pierzând dreptul de încasare a sprijinului financiar.

Precizăm că sumele cuvenite de la AFM au fost virate Primăriei Oradea în cursul săptămânii trecute și, începând de marți, 12 decembrie, au început să fie plătite către persoanele care au parcurs toate etapele prevăzute pentru casarea autovehiculelor.

Etapele prevăzute de Programul Rabla, cu termenele aferente

  • 29.12.2023: termen maxim limită pentru prezentarea documentelor la ghișeele Primăriei și încheierea contractului de finanțare;
  • 29 februarie 2024: termen maxim limită pentru predarea autoturismului spre casare, radierea de la Serviciul Înmatriculări și din evidențele fiscale ale Primăriei;
  • 30 de zile lucrătoare pentru efectuarea plății stimulentului de casare de către Primăria Oradea de la data prezentării documentelor de casare și radiere din evidențele Serviciului Înmatriculări Auto.

Care sunt pașii de urmat?

Pasul 1. Prezentarea la ghișeele de Impunere Persoane Fizice din cadrul Primăriei Oradea (Sala Ghișeelor – Piramidă) pentru depunerea documentelor și semnarea contractului de finanțare.

Pasul 2. Să predea spre casare autovehiculul uzat către un operator autorizat (anexă: lista operatorilor cu punct de lucru în Oradea).

IMPORTANT! Solicitanții pot face predarea autovehiculului numai după semnarea contractului de finanțare cu Primăria Oradea.

Pasul 3. Să radieze autovehiculul din evidențele Serviciului Înmatriculări.

Pasul 4. Să se prezinte la ghișeul Primăriei / să transmită pe email Primăriei (primarie@oradea.ro) procesul verbal de casare și certificatul de radiere din circulație emis de DRPCIV Bihor (Serviciul Înmatriculări).

Pasul 5. Va încasa sprijinul financiar în contul bancar indicat de beneficiar.

IMPORTANT! Plata stimulentului de casare se va face numai prin virament bancar.

Documente care trebuie prezentate de solicitant la Primărie

Pentru încheierea contractului de finanțare, solicitantul trebuie să prezinte la Primăria Oradea, până cel târziu în data de 29.12.2023, următoarele documente:

  • cererea tip – se completează de solicitant SAU se va pune la dispoziție (pre-completată) de către Primărie la momentul prezentării la ghișeu a celor altor documente;
    • copie carte de identitate/buletin/pașaport al proprietarului;
    • certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor, în termen de valabilitate la data depunerii documentelor la Primăria Oradea;
    • copie carte de identitate a autovehiculului;
    • extras de cont bancar sau document din care să rezulte contul IBAN;
    • împuternicire notarială în original sau copie legalizată, dacă solicitantul finanțării este altă persoană decât proprietarul autovehiculului;
    • copie carte de identitate/buletin/pașaport al împuternicitului, dacă este cazul;
    • copie carte de identitate/buletin/pașaport al coproprietarului autovehiculului, dacă este cazul.

DE REȚINUT!

– Orice neconcordanțe între informațiile din documentele prezentate (date incomplete, incorecte sau neactualizate) conduce la  respingerea cererii pentru acordarea stimulentului de casare. Solicitantul are posibilitatea de remediere și redepunere la solicitării în perioada stabilită pentru depunerea documentelor.

– Verificarea îndeplinirii neînregistrării de datorii față de bugetul local se va face direct de către funcționarul Primăriei Oradea, solicitantul nu trebuie să prezinte niciun document în acest sens.

– Documentele pot fi depuse și prin intermediul unei persoane mandatate, situație în care va trebui prezentată o împuternicire notarială în original sau copie legalizată a acestei împuterniciri.

– În cazul deținerii în comun a autoturismului propus spre casare, coproprietarul va semna alături de solicitant pe cererea de acordare a stimulentului de casare.

– Contractul se încheie pe loc la ghișeul Primăriei, dacă documentele prezentate sunt corecte, complete și conforme cu realitatea.

Distribuie informația
Alte știri