PNDR: Până la 31 ianuarie 2019 se mai pot depune solicitări de finanțare a achiziției abatoarelor mobile

Cererile de finanțare pentru înființarea sau modernizarea unităților de producție, inclusiv pentru achiziția de abatoare mobile mai pot fi depuse online până la data de 31 ianuarie, ora 16. Asta prin intermediul submăsurii 4.2 „Sprijin pentru investiții în prelucrarea, comercializarea și dezvoltarea de produse agricole” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Fondurile nerambursabile pot fi solicitate de către microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii (PFA, II, IF, SRL), alte întreprinderi, precum și de către cooperative și grupuri de producători.
Cofinanțarea acordată prin PNDR este de 50% din valoarea totală eligibilă a investiției în cazul în care proiectul este realizat de IMM-uri sau de 40% pentru alte întreprinderi și crește la 70% pentru investițiile colective inițiate de cooperative sau grupuri de producători.

Abatoarele mobile sunt extrem de utile comunității rurale prin sacrificarea pe loc a animalelor fără a mai fi necesar transportul acestora la marile unități de abatorizare şi se pot realiza activități precum prelucrarea primară, depozitarea temporară și comercializare directă. Potrivit AFIR, solicitanții au la dispoziție în baza de date a institutiei mai multe tipuri de abatoare modulare pentru bovine, ovine, porcine, păsări și iepuri, care pot fi achiziționate direct cu prețuri începând de la 55.000 de euro.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri