Pod al omeniei creat de medicul Alin Suciu din Oradea și de colegii lui

Foto: Vitalie Hotonogu

Un pod al omeniei! Asta au reușit să facă salvatorii români care au trecut Prutul ca să vindece. Când fratele este la nevoie, îi sari în ajutor, indiferent de situaţie.

Abia revenit din Italia, Alin Suciu a răspuns la o chemare de voluntariat în R. Moldova, unde a ajuns la scurt timp de la întoarcere în calitate de coordonator al unei echipe deja mai mari. Acum, este mândru că munceşte cot la cot cu specialiştii basarabeni. A reușit, împreună cu alți medici români și basarabeni, să construiască un adevărat pod al omeniei între cele două maluri ale Prutului.

Alin Suciu este medic specialist în medicină de urgenţă la spitalul din Oradea. De luni bune, e în prima linie de luptă cu inamicul care a ucis sute de mii de oameni în toată lumea.

Alin Suciu are două specialități: prima e medicina de urgență – în România există o specialitate distinctă, cu pregătire de cinci ani. A doua specialitate este pneumologia, este rezident în ultimul an, cu atestat de endoscopie bronșică. Face și intervenții endoscopice pulmonare. În calitate de practician, are o experiență de 10 ani în cadrul SMURD Bihor. 

Sursa: stiri.tvr.ro

Alte știri