Pod nou într-un sat din Bihor

Săptămâna trecută s-au finalizat lucrările la noul pod peste valea Nimăiești, în amonte de municipiul Beiuș, a anunțat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Podul are o singură deschidere de 12 m și leagă, pe drumul județean DJ 764 H, Beiușul de comuna Curățele. Valoarea lucrărilor a fost de 440 000 euro, inclusiv lucrările de protecție a malurilor din zona podului.

Fondurile au fost asigurate din bugetul Consiliului Județean Bihor, din economiile realizate ca urmare a reorganizării activității consiliului. În ultimii 3 ani din aceste economii au fost realizate mai multe investiții: podul peste Criș la Bulz, asfaltarea drumului Căpâlna – Șoimi, asfaltarea drumului Bicaciu – Ianoșda. Tot din aceste economii au fost asigurate bugetele pentru suplimentare la proiectele de curățenie în județul nostru, spune Ilie Bolojan

Până la construcția noului pod traversarea văii se făcea pe un pod cu grinzi de lemn, în condiții improprii circulației.

Mulțumesc tuturor celor implicați: proiectanților, constructorului și echipei tehnice din Consiliul Județean. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Curățele.

Distribuie informația
Alte știri