Pod nou peste Peţa şi două bretele de legătură între Calea Aradului și Calea Sântandreiului

Municipalitatea orădeană are în plan construirea unui pod nou peste Peța, în aval de Calea Aradului. De asemenea, vor fi amenajate două bretele de legătură între Calea Aradului și Calea Sântandreiului. Pentru prima dintre ele, ce va fi amenajată în zona ANL-urilor, în data de 2 iulie a fost semnat contractul de lucrări între municipiul Oradea și SC Drumuri Bihor SA, în calitate de lider de asociere, și Aquacons SRL, în calitate de asociat.

„Ordinul de începere a lucrărilor se va da până la sfârșitul acestei săptămâni, iar dacă totul decurge fără probleme, în decembrie se vor finaliza lucrările”, a afirmat edilul Ilie Bolojan. Lucrările vor consta în amenajarea carosabilului şi a troturului, montarea de panouri foto-absorbante şi realizarea iluminatului public. Valoarea investiţiei este de 1,2 milioane lei, fără TVA.

A doua bretea va fi realizată pe sensul de mers dinspre Calea Sântandrei spre Calea Aradului. Lungimea drumului este de 360 m și va începe din Calea Sântandrei printr-un drum colector diagonal în zona viitorului magazin Hornbach, racordare cu acces la magazin și Calea Aradului prin girație, tronson de-a lungul Căii Aradului până la zona asfaltată.Lucrările vor consta în amenajarea carosabilului cu două benzi de circulație, amenajarea unei girații, amenajare alee cu o bandă din Calea Aradului în girație, amenajare trotuare, rezolvarea scurgerii apelor pluviale și iluminatul public.

„Ne dorim ca la primăvară să fie operațională și această bretea, care va face ca circulația la intrarea în Oradea dinspre Arad să fie mult fluidizată. Totodată, la primăvară, toată Calea Aradului va fi frezată și se va turna un nou covor asfaltic”, a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri