Podul Centenarului din Oradea, model pentru administraţia municipiului Cluj-Napoca

Foto: Visit Oradea

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc pregăteşte un proiect similar celui din Oradea. Este vorba despre Podul Centenarului, realizat în timp record, pe care se circulă din 2018.

Podul Centenarului din Oradea a fost construit în opt luni şi jumătate, cea mai mare structură de acest gen din ţară, un pod în arc, având o susţinere doar pe maluri, lung de 80 de metri, lat de 18 metri, cu două benzi de circulaţie, a câte 3,5 m, iar trotuarele largi, de 3 metri, deservesc atât pietonii cât şi bicicliştii. Podul Centenarului din Oradea a fost realizat în mare parte prin finanțare europeană. În decembrie 2018 deja se circula pe acest pod.

Prezentă la inaugurare, comisarul european Corina Creţu, a dat exemplul Oradiei ca unul de bune practici, transmiţându-le primarilor care nu ştiu cum să atragă fonduri europene că nu e o ruşine să “se inspire” de la edilul Ilie Bolojan.

Acum municipalitatea clujeană a prezentat proiectul similar celui din urbea de pe Crișul Repede, pentru podul care va traversa râul Someșul Mic lângă gară, legând străzile Oașului și Răsăritului. Este primul pas pentru realizarea bulevardului auto Nord, un drum patru benzi, care să lege gara de zona IRA și aeroport.

Sursa: ziuadecluj/ arhiva oradeaindirect.ro

Distribuie informația
Alte știri