Podul Centenarului din Oradea s-a deschis si traficului rutier

O noua punte de legatura intre cele doua maluri ale Crisului Repede fost inaugurata luni, 3 decembrie pentru oradeni. Este vorba de podul Centenarului, o structura metalica fara nici un pilon de sustinere, de aproape 350 de tone si cu o lungime de 80 de metri.

Momentul festiv i-a avut alaturi pe constructor, edilul oradean, Ilie Bolojan si Corina Cretu, comisar european pentru politica regionala.

Primii soferi care au trecut peste podul Centenarului au primit in dar cate un stegulet tricolor si un fanion cu UE. Cu totii s-au declarat incantati de faptul ca s-a realizat aceasta investitie si nu mai sunt nevoiti sa gaseasca rute ocolitoare pentru a ajunge de pe strada Plevnei pe strada Szigligeti Ede.

Podul Centenarului, finantat in cea mai mare parte din bani europeni, sub forma de arc de cerc, are un aspect elegant si modern, inlocuind vechea pasarela pietonala, construita in anii 1950, ce avea deficiente grave ale suprastructurii. A costat 3,3 milioane de euro, din care 2,6 milioane de euro reprezinta grant european, iar constructia sa a durat mai putin de 1 an.

Distribuie informația

Alte știri