Podul peste Peţa de la Universitate va fi înlocuit cu unul nou

În şedinţa din 11 iunie, pe agenda Consiliului Local se va afla un proiect de hotărâre cu indicatorii tehnico-economici ai noului pod peste Peţa de lângă Universitatea Oradea, care va înlocui podul existent, aflat într-o stare nesatisfăcătoare.

Podul actual a fost construit în 1940, 10 ani mai tarziu fiind lărgit. In prezen,t el prezintă o serie de degradări, trotuarele sunt la nivelul căii şi nu sunt delimitate decât prin stâlpişori metalici, astfel că podul nu mai prezintă siguranţă în desfăşurarea traficului, impunându-se executarea unuia nou.

Acesta va avea o lungime de 19,25 metri, o lăţime a carosabilului de 7, la care se adaugă două trotuare de câte 2,40 metri, ncluzând şi piste de biciclete. Costul estimativ al investiţiei este de 1,4 milioane de  lei, termenul de execuţie fiind de 4 luni.

„În afara acestui pod peste Peţa, anul viitor vom începe lucrările la un nou pod rutier, care să facă legătura între capătul străzii Feldioarei dinspre Casa Copilului şi noul cartier care se va construi lângă strada Ceyrat, cartierul Universităţii”, a anunţat primarul Ilie Bolojan.

 

Distribuie informația
Alte știri