“Poeme” de Corneliu Coposu, prezentate la Oradea

Fundația Corneliu Coposu împreună cu Fundația Academia Civică au onoarea și plăcerea să vă invite la un eveniment deosebit: prezentarea volumului “Poeme” de Corneliu Coposu, poezii gândite în timpul celor 17 ani de detenție și puse pe hârtie după ieșirea  sa din închisoare, în 1964.

Lansarea cărții va avea loc pe data de 4 martie, orele 18,00, în Sala Mare a Primăriei Oradea și se va bucura de participarea PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, doamna Ana Blandiana, președinte Fundația Academia Civică, Dan Liviu Boeriu, cronicar literar și Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv Fundația Corneliu Coposu.

“ Corneliu Coposu nu și-a publicat poeziile din două motive: pentru că avea, ca om de cultură, o foarte înaltă părere despre poezie și pentru că avea, ca om politic, o foarte severă părere despre definiția acestuia. Dar și un motiv și altul nu fac decât să se adauge calităților intelectuale și morale ale celui care a avut puterea să facă prin viața  și ideile sale cel mai mare dar generațiilor următoare: acela de a le fi model. Faptul că a scris versuri îi conturează profilul cu o lumină în plus. O lumină care ne îmbogățește istoria. “ (Ana Blandiana)

Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv Fundația Corneliu Coposu

Alte știri