Politia de Frontieră Oradea a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători

Având în vedere că este sfârșit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creștere a valorilor de trafic pe sensul de ieșire din țară, sens în care Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ și fluent în toate punctele de trecere a frontierei subordonate.

Astfel, a fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct subordonat I.T.P.F. Oradea.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora și în cele mai tranzitate puncte de frontieră subordonate, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ținând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

În același timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei din zona de competență.

Statistică

În perioada sezonului estival 2017 în zona de competență, au trecut frontiera pe sensul de intrare în țară aproximativ 1.870.000 persoane, cu 21% mai puțini față de aceeași perioadă a anului anterior, iar pe sensul de ieșire din țară frontiera a fost tranzitată de aproximativ 1.800.000 persoane, cu 13% mai puțini față de aceeași perioadă anului anterior.

În ceea ce privește punctele de frontieră, în perioada mai sus menționată în acest an, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II cu 1.600.000 persoane verificate și P.T.F. Borș unde polițiștii de frontieră au verificat peste 1.400.000 persoane.

În perioada analizată, pe sensul de intrare în țară traficul mijloacelor de transport a fost de aproximativ 713.000, cu 20% mai puțin față de aceeași perioadă a anului anterior, iar pe sensul de ieșire din țară aproximativ 724.000, cu 13% mai puțini față de aceeași perioadă anului anterior.

Distribuie informația
Alte știri