Poliția de Frontieră: Peste 15.400 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore

Aproximativ 15.400 de persoane au intrat în ţară în ultimele 24 de ore, dintre care 10.100 prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, a informat sâmbătă dimineaţă Poliţia de Frontieră Română, potrivit agerpres.ro.

Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi pentru efectuarea controlului epidemiologic, precizează autoritățile.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi, pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Poliţiştii de frontieră au constatat 29 de fapte ilegale (9 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, bunuri nedeclarate, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, în valoare totală de aproximativ 17.900 lei.

Valoarea amenzilor aplicate depășește 13.300 lei.

Distribuie informația
Alte știri