Poliția de Frontieră suplimentează numărul efectivelor/Aglomerație la granițe/

Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, când mulţi cetăţeni români, aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc acasă alături de familie, fapt pentru care, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele de frontieră deschise traficului internaţional.

La nivelul tuturor inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră a fost suplimentat numărul poliţiştilor planificaţi la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

În contextul în care se vor crea aglomerări, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

La graniţa cu Ungaria şi Bulgaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statele vecine, sens în care reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii unguri şi bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent).

În această perioadă, echipe din cadrul I.G.P.F. se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităţilor operative.

Recomandări adresate participanţilor la traficul transfrontalier

Pentru perioada următoare sunt preconizate creşteri ale valorilor de trafic, sens în care recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.

Reamintim ca la graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere  în regim internaţional după cum urmează:

  • pe raza județului Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu și P.T.F. Vărşand,
  • pe raza județului Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borș, P.T.F. Borș II, P.T.F. Valea lui Mihai și P.T.F. Săcuieni,
  • pe raza județului Satu Mare: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni,
  • pe raza județului Timiș: P.T.F. Cenad.

De asemenea, recomandăm participanţilor la trafic să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie din statele de destinaţie şi din cele tranzitate şi să pregătească din timp documentele de călătorie.

Informaţii privind situaţia traficului prin punctele de trecere se regăsesc pe  aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.

Distribuie informația
Alte știri