Politia locala iese la vanatoare de fumatori. Vezi cand incepe actiunea

Daca va intrebati, cine vor fi cei care vor da amenzi pentru fumatul in locuri publice, aflati ca legea le da aceasta atributie politistilor locali. Cei din Oradea au anuntat ca începând de joi, echipajele vor ieși în teren , adica mai ales în baruri, restaurante, cluburi dar și in alte spații publice.

Polițiștii locali vor urmări dacă în spațiile respective sunt oameni care fumează, care in prima zi, vor fi iertai totusi de amenda. De vineri, politistii vor aplica sancțiuni – avertismente, în primă etapă, iar apoi amenzi.

Poliția Locală va putea amenda atât fumătorul care este prins, cât și proprietarul, dacă sunt găsiți mai mulți fumători într-un local.

Persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei, iar persoanele juridice aflate la prima abatere vor fi amendate cu 5.000 de lei, la a doua abatere cu 10.000 de lei și suspendarea activității pe o perioadă determinată, iar la a treia abatere cu o amendă de 15 000 de lei, precum și retragerea autorizației de funcționare și închiderea unității.

Distribuie informația
Alte știri