Politia Locala, ocrotitoarea cainilor galagiosi? Cum sa-ti terorizezi vecinii in mod legal

Stai perete in perete cu un vecin care are un caine dar locuieste in alta scara? Ghinion! Va trebui sa-l suporti pana la adanci batraneti. Sau cel putin asta e rezolutia data de Politia Locala unui oradean care a reclamat poluarea fonica produsa de cainele unei vecine. In raspunsul scris, institutia subordonata Primariei Oradea sustine ca legea care reglementeaza amenzile pentru tulburarea linistii publice se refera doar la persoane, nu si la animale.

„Politia  ne spune indirect, ca ar fi trebuit sa latre o fiinta umana ca sa poata fi aplicata o amenda”, sustine unul dintre numerosii oradeni deranjati de zgomotele produse de animalele vecinilor. In cazul reclamat,  reprezentantii Primariei se apara ca nu pot face nimic. Agentii care au verificat sesizarea spun ca vecinii de scara si-au dat acordul pentru ca proprietarul sa creasca in apartament si un caine.

Reclamantul, spune in schimb, ca acordul a fost dat si de proprietari care nici macar nu locuiesc acolo, prin urmare nu au cum sa fie deranjati de latratul cainelui. In mod aberant, se pare insa, ca acordul de a locui cu caini in apartament nu este necesar de la vecinii cu care exista pereti comuni, daca acestia stau intr-o scara alipita.

„Conform acestui precedent, daca te-a suparat un vecin, iti cumperi cativa papagali, ii inchizi intr-o camera si le lasi noaptea lumina aprinsa sa cante in continuu. Daca e sa ne luam dupa solutia data de autoritati, amendarea ta este imposibila. Propun papagalii deoarece asa scapam de inconvenientul de a cere acordul vecinilor pentru a-i tine in apartament”, mai spune reclamantul.

 

 

Distribuie informația
Alte știri