Poliția Locală Oradea acționează non-stop pentru descurajarea fenomenului cerșetoriei. Comunicat

În urma acțiunilor desfășurate la sfârșit de săptămână, în data de 10 iulie, ora 15:30, polițiștii locali din cadrul Direcției Poliției Locală Oradea, Compartimentul pentru Combaterea Cerșetoriei, au depistat pe str. Transilvaniei pe numita S.G, în vârstă de 28 de ani,  dată în urmărire națională pentru săvârșirea infracțiunii de furt, care se sustrăgea de la executare a unei pedepse cu închisoarea de 10 luni. Persoana în cauză a fost predată polițiștilor din cadrul Biroului Ordine Publică ai Poliției municipiului Oradea pentru a fi depusă în Penitenciarul Oradea, în vederea executării pedepsei.

Totodată, în acest week-end, au fost identificate pe raza municipiului Oradea un număr de 19 persoane fără ad. Comunicatăpost și 14 persoane care apelau la mila publicului. În acest sens, polițiștii locali au făcut demersurile legale pentru internarea a 4 persoane minore și a 2 adulți în cadrul centrelor gestionate de D.G.A.S.P.C – Bihor, iar alte 5 persoane au fost cazate temporar la Adăpostul de Noapte gestionat de către Direcția de Asistență Socială Oradea.

Această categorie de persoane își creează adăposturi improvizate pe domeniul public, producând disconfort cetățenilor prin mizeria pe care o lasă în urma lor. În acest sens, polițiștii locali au acționat și pentru desființarea a patru adăposturi improvizate pe domeniul public, dar nu înainte de salubrizarea zonei chiar de către persoanele vinovate.

Având în vedere legislația deficitară existentă din acest domeniu, acțiunile polițiștilor locali nu produc un efect pe termen lung, întrucât aceste persoane se reîntorc pe străzi, imediat ce au posibilitatea, reluându-și activitățile ilicite.

Îndemnăm în continuare cetățenii orașului să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de bani sau alte bunuri (saltele, pături etc) și îi încurajăm să apeleze dispeceratul Direcției Poliției Locale Oradea la numărul de telefon 0259/969, care dispune zilnic, între orele 10:00-22:00, de o patrulă specializată în combaterea cerșetoriei.

Alte știri