Poliția Locală Oradea continuă campania împotriva vandalismului în municipiu

Având în vedere numeroasele sesizări venite din partea cetățenilor cu privire la fenomenul vandalizării mobilierului urban, a pereților clădirilor, a echipamentelor de joacă, a coșurilor de gunoi,  polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Oradea s-au autosesizat și, în măsura personalului disponibil, desfășoară acțiuni inopinate de verificare a parcurilor și a celorlalte zone de recreere unde au loc frecvent astfel de activități ilegale.

Verificările întreprinse nu se rezumă doar la surprinderea în flagrant a persoanelor care  săvârșesc fapte de natură contravențională în această materie, polițiștii locali coroborând informațiile puse la dispoziție de cetățenii din zonă, imaginile camerelor de supraveghere video, postările din social media etc., care conduc la identificarea persoanelor vinovate.

Astfel, săptămâna trecută au fost identificați doi minori vinovați de inscripţionarea cu graffiti a mobilierului urban din parcul Ion Bogdan. Părinții acestora au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei fiecare, dispunându-se totodată și măsura complementară de refacere a aspectului estetic al mobilierului murdărit.

Pe această cale, Primăria Oradea solicită încă odată sprijinul cetățenilor în ceea ce privește stoparea fenomenului vandalizării pe raza municipiului, rugându-i să apeleze cu încredere dispeceratul Poliției Locale Oradea, la numărul de telefon 0259/969, ori de câte ori pot furniza informaţii cu privire la astfel de fapte.

Alte știri