Poliția Română împlinește, sambata, 195 de ani. Sarbatoarea va fi marcata, in avans la Oradea

Vineri, 24 martie, începând cu ora 11:00, locuitorii municipiului Oradea sunt invitați în Piața Unirii pentru a lua parte la evenimentele dedicate Zilei Poliției Române. Vor avea ocazia să observe o parte din tehnica folosită în activitatea de prevenire, constatare și combatere a criminalității.

Vor fi prezenți și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale care vor prezenta tehnica și autoturismele din dotare, iar partenerii patrupezi ai polițiștilor vor susține un exercițiu demonstrativ.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Alte știri