Politicienii bihoreni nu s-au putut pune de acord cine sa reprezinte judetul intr-un Consiliu ADR Nor-Vest.COMUNICAT CJ

În data de 19 septembrie 2016 a avut loc ședința de desemnare a reprezentanților județului Bihor în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Au fost prezenți 97 de primari din cei 101 unități administrativ teritoriale. În deschiderea întâlnirii, domnul Pásztor Sándor, a propus continuarea metodologiei utilizate în mandatele precedente, respectiv, desemnarea delegaților pe baza unui consens între principalele forțe politice bihorene, prin majoritatea simplă a celor prezenți din categoria respectivă.

Domnul  Pásztor, în calitate de președinte al Consiliului Județean este din oficiu membru al forului de pe lângă Agenția de Dezvoltare Regională, din partea comunelor fiind ales Sorin Sarca (PSD), primarul comunei Borod, cu 46 de voturi, față de cele 41 de voturi acordate lui Ionuț Lazăr (PNL), primarul comunei Aștileu. Primarul din Salonta, Török László (UDMR), în conformitate cu metodologia anilor precedenți a propus pentru alegerea delegatului municipiilor pe Ilie Bolojan (PNL), reprezentanții celor patru municipii bihorene fiind de acord cu desemnarea primarului reședinței de județ în Consiliul pentru Dezvoltare Regională. S-a urmărit aplicarea aceleiași cutume pentru desemnarea reprezentantului orașelor, unde însă, spre deosebire de municipii nu s-a mai aplicat aceeași cutumă, pe lângă primarul din Valea lui Mihai  – Nyakó József (UDMR) fiind propus și primarul orașului Ștei – Iulian Balaj (PNL). Candidații au primit câte 3-3 voturi, iar situația urmează să fie rezolvată într-o ședință ulterioară, statutul ADR nespecificând nimic despre situațiile de balotaj.

Ședința de constituire a Consiliului de Dezvoltare Regională (CDR) va avea loc după ce toate cele șase județe își vor desemna reprezentanții. CDR pe lângă atribuțiunile privind urmărirea utilizării fondurilor alocate de ADR        Nord-Vest analizează și hotărăște strategia și programele de dezvoltare regională, aprobă proiectele de dezvoltare regională precum și criteriile, prioritățile, alocarea și destinațiile resurselor Fondului pentru dezvoltare regională.

Distribuie informația
Alte știri