Polițiștii au prins 14 irakieni și sirieni care încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

Distribuie pentru prietenii tăi:

Poliţiştii de frontieră din Diosig, judeţul Bihor, au oprit 14 cetăţeni din Irak și Siria – 10 bărbați, o femeie și 3 minori – care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei, potrivit unui comunicat de presă.

“În data de 07.08.2020, în jurul orei 18.30, în cadrul unei acţiuni declanşate pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig – I.T.P.F. Oradea au observat, pe comunicația Săcuieni – P.T.F. Săcuieni, un grup de persoane care se deplasa, pe jos, spre teritoriul Ungariei.

În urma acțiunii declanșate, persoanele au fost oprite la aproximativ 250 de metri față de linia de frontieră cu statul vecin și conduse la sediul Sectorului P.F. Diosig pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din paisprezece persoane, cetăţeni din Irak și din Siria, 10 bărbaţi, o femeie și 3 minori, adulții având vârste cuprinse între 21 și 37 de ani, iar minorii de 6 și 7 ani.

Aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor paisprezece persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri