Poliţiştii bihoreni continuă acțiunile în sistem integrat, pe raza județului. 81 de permise de conducere, reținute

În perioada 9 – 11 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 20 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 14 filtre, în acțiuni fiind implicați 392 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 146 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.723 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.572 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 395 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 193.075 de lei.

Totodată, au fost constatate 34 de infracțiuni, dintre care 18 la regimul circulației rutiere, patru la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 12 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 313 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 177 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 18 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 29 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 30 de pietoni, 11 bicicliști, 24 de sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, patru sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, patru au fost pentru lipsa ITP, iar nouă sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 81 de permise de conducere și 17 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri