Polițiștii bihoreni continuă proiectul „Educație pentru siguranță”, pe parcursul întregii veri

Pentru o vacanță de vară în siguranță, polițiștii de prevenire din Bihor continuă seria atelierelor de informare destinate copiilor, realizate în cadrul proiectului preventiv „Educație pentru siguranță”, derulat în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea.

Astfel, de două ori pe săptămână, în fiecare zi de luni și vineri, începând cu ora 10.30, în Parcul Libertății din municipiul Oradea sau la sediul Comuniteca Oradea (atelierul de vineri se va desfășura în Parcul Libertății), copiii și adolescenții, cu vârste cuprinse între 6 – 14 ani, sunt aşteptați să interacționeze și să participe la activități alături de polițiștii de prevenire bihoreni. Cei care doresc să participe, se pot înscrie accesând link-ul https://www.eventbrite.co.uk/e/atelier-de-educatie-pentru-siguranta-pentru-grupuri-6-14-ani-tickets-637905010057?aff=oddtdtcreator sau se pot alătura ad-hoc la activitățile preventive din parc.

Scopul acestor ateliere este acela de a-i pregăti pe copiii pentru viață, axându-se pe principiul „învață făcând”. În acest sens, în cadrul atelierelor informative, prin intermediul unor jocuri interactive (șotronul preventiv, roata prevenirii, lecții deschise) copiii au posibilitatea să descopere şi să experimenteze propriile abilităţi şi aptitudini.

Atelierele informative sunt structurate pe trei paliere:

1. Atelier axat pe siguranța rutieră, în cadrul căruia copiii și adolescenții învață, alături de polițiștii din Bihor, principalele reguli de circulație, cum să identifice riscurile din vecinătatea traficului rutier și semnificația indicatoarelor rutiere.

 2. Atelier de lucru axat pe siguranța copiilor acasă, pe stradă și la școală –  activitățile din cadrul acestui atelier sunt axate pe identificarea unor situații de risc ivite în interacțiunea cu persoane necunoscute, identificarea unor situații de urgență și reguli de comportament pe stradă, acasă și la școală. 

  3. Atelier axat pe siguranța tinerilor/adolescenților în mediul online – în cadrul acestui atelier, adolescenții sunt informați cu privire la utilizarea corectă a resurselor din mediul online, cum să se protejeze de pericolele din mediul online, precum și despre interacțiunea cu persoane necunoscute.

Toate aceste activități au menirea de a dezvolta un comportament responsabil prin joc și de a dezvolta abilitățile personale, prin care copilul să poată identifica și reacționa la o situație cu risc victimal. 

Pe parcursul acestui an, în cadrul Comunitecii Oradea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au organizat, până în prezent, 12 astfel de ateliere de informare pentru copii și adolescenți.

În cadrul activităților realizate de polițiștii de prevenire din Bihor, au fost implicați peste 550 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri