Polițiștii bihoreni la datorie pentru sărbători în liniște și siguranță

În perioada 11 – 15 august, polițiștii bihoreni vor fi la datorie, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria).

Astfel, peste 900 de poliţişti bihoreni vor fi în stradă și vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Polițiștii bihoreni vor acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar cel al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

De asemenea, zilnic, peste 100 de patrule de siguranţă publică vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Marți, 15 august a.c., se va acorda o atenţie deosebită zonelor bisericilor și lăcașurilor de cult, în care urmează a se desfăşura ceremonii și slujbe religioase. În aceste zone vor acționa echipe mixte de ordine publică, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.

Polițiștii rutieri și de ordine publică bihoreni vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Bihor, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată și aerogară.

Pentru sărbători în siguranță, vă recomandăm să aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri publice aglomerate, să nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi și să nu postați pe rețelele de socializare informații despre perioada în care lipsiți de la domiciliu!

Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor auto să manifeste o conduită adecvată, să păstreze viteza regulamentară şi adaptată condiţiilor de trafic, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de toţi participanţii la trafic.

Distribuie informația
Alte știri