Polițiștii bihoreni la datorie pentru sărbători în liniște și siguranță

238 de conducători auto care au depășit limitele legale de viteză au fost sancționați de polițiștii rutieri în cadrul unei ample acțiuni desfășurată pe D.N.1, pentru reducerea riscului rutier, în preajma sărbătoririi Sfintelor Paști.

În cadru acțiunilor desfășurate în trafic pe D.N. 1 – E 60, pe tronsonul Borș – Piatra Craiului, polițiștii rutieri bihoreni au beneficiat de sprijinul unei unități de aviație, respectiv al unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne.

Ca urmare a abaterilor constatateîn trafic în cadrul acțiunii desfășurată pe D.N.1, au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 81.340 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, din care trei pentru depășirea limitelor legale de viteză, șapte pentru depășiri neregulamentare și unul pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.

Majoritatea sancțiunilor, 238 la numar, au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză,18 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, patru sancțiuni au fost aplicate pentrunerespectarea obligaţiei de a folosi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei pe drumul naţional – european, iar 21 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, la 5 aprilie a.c., la ora 10.57, pe strada Ogorului (centura) din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din localitatea Dorohoi, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 130 km/h,înregistrată cu aparatul Trucam (pistol radar), în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

De asemenea, la 5 aprilie , la ora 12.50, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Uileacu de Criș, a fost depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 110 km/h, înregistrată cu aparatul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor auto să manifeste o conduită adecvată, să păstreze viteza regulamentară şi adaptată condiţiilor de trafic, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de toţi participanţii la trafic.

Cristina Puşcaş

Distribuie informația
Alte știri