Politistii de frontiera din Bors au prins un roman care platise 4.500 de euro pentru un permis fals

În data de 19.12.2016, ora 03.30, la Punctul de Trecere a Borş, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Cosmin D., în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Franţa.

Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere ce purta însemnele autorităţilor din Republica Moldova. Poliţişti de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, motiv pentru care au fost efectuate cercetări suplimentare. În urma verificărilor s-a constatat că permisul de conducere prezentat de cetăţeanul român este fals.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că cetăţeanul român nu a deţinut niciodată un permis de conducere, acesta declarând că a cumpărat documentul prezentat la control din Belgia, în schimbul sumei de 4.500 euro, de la un cetăţean moldovean.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere,complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Distribuie informația
Alte știri