Politistii de frontiera vor primi drone si echipamente de ultimă generaţie pentru combaterea contrabandei cu tigări

Poliţia de Frontieră va beneficia de noi echipamente necesare pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat. Institutia a primit o donatie din partea unei firme de tigari : patru drone de ultimă generaţie,  binocluri cu vedere pe timp de noapte, endoscoape şi truse cu scule utile la descoperirea spaţiilor improvizate pentru disimularea ţigaretelor ilegale sau a drogurilor şi armelor  cât şi camere video pentru a fi montate pe maşinile poliţiştilor.

În cursul anului trecut, poliţiştii de frontieră în urma acţiunilor desfăşurate au confiscat peste 4,7 milioane pachete ţigări de contrabandă, cu o valoare aproximativă de 41,5 milioane lei, precum si importante cantităţi de tutun.

De asemenea, au fost identificate şi destructurate 18 grupuri organizate în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, în care au fost implicate 160 persoane

În majoritatea cazurilor, ţigările au fost depistate atât în punctele de trecere a frontierei, ascunse în mijloace de transport, la frontiera verde, precum şi în zona de competenţă, pe comunicaţiile din apropierea frontierei.

 

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri