Poliţiştii de la Borş au depistat un grup de algerieni şi marocani care încercau să treacă graniţa pe jos, pe calea ferată

Patru cetăţeni din Algeria şi Maroc au fost depistaţi în cursul nopţii aproape de graniţă, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în Germania, a informat, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit comunicatului, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş i-au depistat pe cei patru în jurul orei 3,10, pe comunicaţia Borş – Santău, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră.

Cele patru persoane se deplasau pe jos pe rambleul de cale ferată, spre teritoriul statului vecin. Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele respective au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, pentru cercetări.

Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Algeria şi unul din Maroc, trei adulţi şi un copil. Adulţii, un bărbat şi două femei, au vârste cuprinse între 47 şi 50 de ani, iar minorul are 13 ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Germania.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor patru persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul ITPF Oradea. 

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri