Polițiștii de prevenire bihoreni, alături de cetățeni, la Retro Summer Festival

Polițiștii de prevenire bihoreni, alături de cetățeni, la Retro Summer Festival. Participanții au la dispoziție ochelari care distorsionează realitatea, pentru a înțelege efectele consumului de alcool sau substanțe psihoactive. 

În perioada 10- 12 iunie a.c., polițiștii de prevenire bihoreni, alături de reprezentanții Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor sunt prezenți în stațiunea bihoreană Băile 1 Mai, în cadrul evenimentului Retro Summer Festival.  

Polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de program acționează zilnic, în cadrul festivalului. Astfel, în interiorul locației care găzduiește evenimentul, a fost organizat un infopoint cu materiale informativ- preventive, în cadrul căruia polițiștii de prevenire și partenerii de program interacționează cu participanții la festival, adolescenți, tineri sau familii cu copii, oferă recomandări cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, dar și despre urmările sale, precum deteriorarea relațiilor cu familia și cu prietenii, dependența, depresia, violența, accidentele rutiere etc.

Polițiștii de prevenire bihoreni au subliniat, în discuțiile cu participanții la festival,  influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit, atât asupra celor mici, cât și asupra adulților. 

Participanții la festival au fost implicați în exerciții demonstrative, cu ochelari speciali, ce distorsionează realitatea, simulând efectele psihomotorii ale consumului de alcool sau droguri, pentru a înțelege efectele devastatoare ale acestora asupra organismului. 

Totodată, la debutul festivalului, polițiștii de prevenire bihoreni i-au instruit pe voluntarii care s-au alăturat evenimentului, cu privire la modul de gestionare a unor situații conflictuale, totul pentru siguranța participanților la festival.

Acțiunile preventive la Retro Summer Festival vor continua și duminică, 12 mai a.c., când participanții sunt așteptați de polițiștii de prevenire bihoreni și de reprezentanții Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor cu noi surprize și recomandări prețioase pentru siguranța lor.

Distribuie informația
Alte știri