Poliţiştii locali au identificat persoane care apelau la mila publică, pretinzând că sunt nevoiași

În data de 12.04.2018, în jurul orei 09:00, în zona Pieței Rogerius, polițiștii locali au identificat 2 persoane de sex feminin apte de muncă care apelau, în mod repetat, la mila publică. În urma verificarii s-a stabilit că V. I., în vârstă de 26 de ani, și F.T., în vârstă de 21 din comuna Vadu Crișului, țineau în brațe fiecare ceea ce păreau a fi doi bebeluși. În fapt, ambele aveau înfășurate diverse pături și alte materiale, dând impresa cetățenilor că țin copii în brațe.

De asemenea, asupra acestora au fost găsite sume de bani proveniți în urma apelării în mod repetat la mila publică pe raza Municipiului Oradea. Cele două persoane au fost sancționate contravențional cu o amendă de 500 lei fiecare și confiscarea bunurilor provenite din săvârșirea contravenției.

În continuare poliţiştii locali vor efectua patrulări şi acţiuni de identificare a persoanelor apte de muncă care apelează, în mod repetat, la mila publică, îndemnând totodată cetățenii Municipiului Oradea, de a nu încuraja aceste persoane prin darea de bani, care se folosesc de diverse tertipuri pentru a impresiona oamenii, deși acestea sunt persoane apte de muncă. Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă – 0259.969 – Dispecerat.

Distribuie informația
Alte știri