Politiștilor locali li se interzice să mai trimită amenzi prin poștă

Politiștii locali nu mai pot trimite, începând de marți, amenzi prin poștă pentru că nu mai au dreptul să ceară informații despre un șoferul care a parcat neregulamentar, conform unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Judecătorii au stabilit marți că “doar agentul constatator din cadrul poliției rutiere are competența de a solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum și de a aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relațiilor solicitate”.

Decizia Înalte Curți de Casație și Justiție a fost dată ca urmare a unei sesizări din partea Avocatului Poporului. Aceasta a fost făcută în luna februarie, după ce unele instanțe au considerat că procesele-verbale încheiate de agenții locali sunt ilegale, iar alții dimpotrivă.

Prin urmare, de acum înainte politiștii locali nu mai au dreptul să afle identitatea celui care a condus o mașina și a parcat-o neregulamentar, doar politiștii de la brigada Rutieră. Politiștii locali vor avea la dispoziție două solutii: fie amendează șoferul dacă îl gasesc în mașină, fie îl așteaptă până revine de unde e plecat.

Distribuie informația
Alte știri