Pomi la ghiveci. Meri și peri înfloriți pot apărea şi în balcoanele din Oradea

Horticultorii din Ciumbrud, jud Alba au descoperit cheia succesului ca să scoată profit de pe urma culturilor. Trimit în toată ţara mii de butaşi de pomi fructiferi, migdali, trandafiri şi mai nou pomi la ghiveci, spun cei de la stirileprotv.ro.
Zona, renumită pentru solul prielnic, are o tradiţie veche de zeci de ani.

Majoritatea sătenilor din Ciumbrud se ocupă cu pomicultura. Ies, mai nou, pe piaţă şi cu pomi la ghiveci care au trei ani şi sunt încărcaţi de flori, aşa că peste câteva luni vor avea fructe.

“Se pot ţine şi în balcon ar fi alternative la cei care locuiesc la oraş. Pot şi acolo să se bucure de roade, avem meri columnari vaietatea cu miezul roşu, avem meri mai multe feluri şi avem peri columnari”, spun localnicii.

Pentru ca pomii să ajungă la maturitate este nevoie de doi ani de zile şi de multă muncă. Apoi, sunt ambalaţi în depozitele din Ciumbrud şi distribuiţi clienţilor contra cost
.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri